Практикум з математичної статистики - Мазманiшвiлi, Олександр Сергійович; Мельников, Олег Станіславович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Навчальний посiбник пiдготовлений для проведення лекцiйних та практичних занять з курсу “Математична статистика”. У посiбнику систематизовано матерiали з основних тем дисциплiни. Наведено теоретичнi вiдомостi та приклади розв’язання практичних задач. Структура посiбника сприяє його використанню в аудиторному, а також вiддаленому режимi занять. Призначено для студентiв, що навчаються за iнженерно-технiчними спецiальностями. Буде корисний студентам математичних, природничих, економiчних, медико-бiологiчних спецiальностей унiверситетiв, а також викладачам та фахiвцям.
Keywords: аналіз даних; вибірка; теорія оцінювання; перевірка гіпотез; довірчі інтервали; регресія