Розробка нового каталізатору переетерифікування жирів та його застосування у промисловості - Ситнік, Наталія Сергіївна; Демидов, Ігор Миколайович (Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук України, 2017)
У статті узагальнено дані науково-технічної літератури щодо технології переетерифікування олій та жирів, приведено загальну характеристику основних каталізаторів хімічного переетерифікування, використовуваних в олійно-жировій промисловості. Розроблено новий каталізатор на основі гліцератів лужних металів та досліджено його ефективність з використанням тестового жиру – пальмового олеїну.
Keywords: переетерифікування; каталізатор; гліцерати лужних металів; тестовий жир