Честь і гідність особистості як предмет професійної діяльності психолога і педагога - Рибалка, В. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті висвітлюються культурно-психологічні та аксіопсихологічні питання визначення феноменів честі та гідності особистості, їх значення для психології і педагогіки, умови піднесення, утвердження і захисту особистості від приниження засобами психологічної служби системи освіти.

The article deals with the cultural psychological and axiopsychological questions of definition of the phenomena of honor and dignity, their importance for psychology and pedagogy, the conditions of elevation, approval, and protection the individual from the humiliation by means of the psychological services of the education system.
The honor and the dignity as an object of the psychologist's and the pedagogic's professional activity
Keywords: психологічна культура; цінність особистості; ресурси особистості; кодекс честі; деформації особистості; розвиток особистості