Філософія географії в формуванні професійної та соціокультурної ідентичності - Завгородько, Л. В. (НТУ "ХПІ", 2015)
Здійснено філософський аналіз концептуалізації філософії географії в формуванні соціокультурної та професійної ідентичності в контексті більш широкої культурно-антропологічної парадигми. Доведено, що антропологічні інтенції філософії географії можуть бути визначені через постановку проблеми людини як представника тієї чи іншої спільноти, в тому числі професійної, актуалізація якої відбувається в умовах певного соціокультурного простору, в тому числі його освітнього сегменту.

The article deals with philosophical analysis of the philosophy conceptualization of geography in shaping social, cultural and professional identity within a wider cultural and anthropological paradigm. It proves that anthropological intentions of the philosophy of geography can be revealed through formulation of the problem of a man as a representative of a certain community, including a professional community as well, whose actualization takes place in a particular social and cultural space, including its educational segment.
Philosophy of geography in formation of the professional and socio-cultural identity
Keywords: соціокультурний простір; освітній сегмент; культурно-антропологічна парадигма; національна ідентичність; освітня сфера; professional and socio-cultural identity; socio-cultural space; philosophy of geography