Research into surface properties of disperse fillers based on plant raw materials - Danchenko, Yu.; Andronov, V.; Kariev, V.; Lebedev, V.; Rybka, E.; Meleshchenko, R.; Yavorska, D. (Технологический центр, 2017)
Досліджені хімічний склад, фізико-хімічні, морфологічні і поверхневі властивості дисперсних наповнювачів на основі рослинної сировини: гречаного і вівсяного лушпиння, деревного борошна і борошна хвої. Потенціометричним методом вивчені якісні і кількісні характеристики кислотно-основних активних центрів на поверхні частинок наповнювачів. Встановлені закономірності зміни кислотно-основних характеристик центрів від хімічного складу та фізико-хімічних властивостей.
Keywords: дисперсний наповнювач; рослинна сировина; композиційний матеріал; поверхневий активний центр; кислотно-основні властивості