Основи фізичного виховання в сім'ї - Назаренко, О. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Фізичне виховання в сім’ї є основою для формування здорового способу життя, гармонійного розвитку дитини та закладання фундаменту для подальшої рухової активності. У статті розглядаються значення фізичного виховання в родині, методи та засоби його реалізації, роль батьків у процесі фізичного розвитку дитини. Особливу увагу приділено психологічним аспектам мотивації дітей до занять фізичною культурою.
Keywords: фізичне виховання; здоровий спосіб життя; розвиток дитини; фізична активність; мотивація; сім'я; принцип систематичності