Відмінності в етномовній структурі населення обласних центрів та сільського населення півдня та сходу України - Скляр, Володимир Миколайович (Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка, 2011)
На основі аналізу статистичних матеріалів перепису населення 2001 року досліджується етнічний склад та мовна структура населення південних і східних областей. Визначено особливості етномовної структури населення кожного з обласних центрів півдня та сходу України та встановлено відмінності від етномовного складу сільського населення.

Based on statistical analysis of the 2001 Census, the ethnic and linguistic composition of population of southern and eastern regions of Ukraine is explored. The special features of ethno-linguistic population’s structure in each of the regional centers of southern and eastern Ukraine are determined and their differences from the rural population in those areas are ascertained.
Keywords: статистика; склад етнічний; населення міське; населення сільське