Анализ автоматизированных дактилоскопических информационных систем (АДИС) - Мазниченко, Н. И. (НТУ "ХПИ", 2006)
Розглянуті архітектурні і технічні принципи побудови і математичний апарат сучасних автоматизованих дактилоскопічних інформаційних систем, які використовуються в правоохоронних органах. Представлені переваги даних систем в порівнянні з традиційними методами дактилоскопічного обліку. Досліджені можливість і доцільність їх використовування для вирішення задач по ідентифікації особи.

Architectural and technical principles of construction and used mathematical vehicle of the modern automated dactyloscopic informative systems are considered. Advantages of these systems as compared to the traditional methods of dactyloscopic account are presented. Possibility and expedience of their use for the decision of tasks on authentication of personality is explored.
Keywords: судебно-экспертная деятельность; АДИС; идентификация личности; экспертные системы; автоматическое кодирование