Изменение физико-химических свойств порохового заряда и начальной скорости артиллерийских боеприпасов морской номенклатуры калибров 25/80 и 30/54 - Анипко, О. Б.; Вертелецкий, В. Ф. (НТУ "ХПИ", 2013)
Вирішене завдання зміни початкової швидкості снарядів артилерійських боєприпасів малого калібру на післягарантійних етапах експлуатації на основі експериментальних даних про зміну маси пострілів патронного заряджання.
Change of physical and chemical properties of the powder charge and initial speed of artillery ammunition of the sea nomenclature of calibres of 25/80 and 30/54
Keywords: метательный заряд; пироксилиновые пороха; баллистические характеристики; патрон; арсенал