Пристрій для вимірювання обертового моменту електродвигуна - Юхимчук, Володимир Данилович; Наній, Віталій Вікторович; Мірошниченко, Анатолій Георгійович; Маслєнніков, Андрій Михайлович; Дунєв, Олексій Олександрович; Єгоров, Андрій Володимирович (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
Пристрій для вимірювання обертового моменту електродвигуна, що містить на опорі магнітну систему обмотки збудження, що складається з сердечника, внутрішнього і зовнішнього наконечника, виконану у вигляді електромагнітів постійного струму з маятниковою противагою, сталевим диском і муфтою, який відрізняється тим, що сталевий диск і внутрішній наконечник забезпечений елементами з фрикційного матеріалу, жорстко закріпленими і розташованими з можливістю їх механічної взаємодії.
Keywords: патент; корисна модель; вимірювальна техніка; електромагніти постійного струму; наконечник; муфта; сталевий диск; котушки обмотки збудження