Внесок вчених-силікатників Харківського політехнічного інституту в розвиток регіонального науково-виробничого осередку цементної галузі України на етапі науково-технічної революції (1950-і – 1980-і роки) - Тарасенко (Панасенко), Ірина Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2014)
У даній статті надається загальна оцінка роботі вчених-силікатників Харківського політехнічного інституту на етапі НТР у контексті зміцнення наукового потенціалу регіонального науково-виробничого осередку цементної галузі України, а також відтворюється хронологія становлення і розвитку відповідного творчого наукового колективу

The present article gives an overview of silicate researchers from Kharkiv Polytechnic Institute during scientific and technological progress in the context of growth of scientific knowledge of regional scientific and production centre of Ukraine's cement industry and also restores the timeline of development and growth of the corresponding team of scientists
Keywords: цемент; кислотостійкість; жаротривкість; вогнетривкість; клінкер; шлам; cement; acid resistant; refractory; fire resistant; silicates; clinker; slurry