Механізми та інструменти ефективного антикризового управління підприємствами - Коваленко, О. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Механізм попередження загрози банкрутства – це сукупність функцій, методів, принципів і компонентів за допомогою яких суб'єкт управління впливає на об’єкт управління з метою фінансового оздоровлення, збереження його цілісності.

A mechanism of warning of threat of bankruptcy is an aggregate of functions, methods, principles and components by which a management subject influences on the object of management with the purpose of the financial making healthy, maintenance of his integrity.
Keywords: криза; банкрутство; діагностика