Методологія визначення раціональної структури та конструктивних параметрів гідрооб'ємно-механічних трансмісій для колісних тракторів - Бондаренко, Анатолій Ігорович; Клец, Д. М. (Сумський національний аграрний університет, 2016)
В роботі наведено методологію визначення раціональної структури та конструктивних параметрів гідрооб'ємно-механічних трансмісій для колісних тракторів, яка базується на орієнтуванні не тільки на кінематичні, силові та енергетичні параметри трансмісії при виконанні трактором технологічної операції "оранка", а й враховує особливості гальмування різноманітними способами та кількісні показники ергономічності трактора.

The method of determination of rational structure and parameters of hydrostatic-mechanical transmission is developed in work for the wheeled tractors, which is based on the orientation not only on the kinematics, forces and power parameters of hydrostatic-mechanical transmission of the tractor for technological operation "ploughing" but also on the feature of change of kinematics and power parameters of transmission at braking of tractor by the varied methods, in addition considers the quantitative indexes of ergonomics tractor.
Methodology for determining the rational structure and design parameters of hydrostatic-mechanical transmission for wheeled tractors
Keywords: гідрооб'ємна трансмісія; характеристики робочого процесу; динаміка гальмування; планетарний ряд; математична модель; working process; dynamics of braking