Комп'ютерні мережі - Мезенцев, Микола Вікторович; Заполовський, Микола Йосипович; Панченко, Володимир Іванович (ФОП Панов А. М., 2019)
Розглянуто використання технологій віртуалізації для практичної роботи з комп’ютерними мережами. Лабораторний практикум реалізовано за допомогою віртуальних машин Qemu в середовищі GNS3 з використанням операційної системи RouterOS фірми Mikrotik та IOS фірми Cisco. Матеріал лабораторного практикуму може використовуваться для отримання навичок практичного застосування наступних мережних технологій: маршрутизація, безпровідні мости, виртуальні приватні мережі, віртуальні локальні мережі. Призначено для студентів денної та заочної форм навчання за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія», а також може бути корисно як для початківців, так і для досвідчених спеціалістів, які займаються проектуванням та налаштуванням комп’ютерних мереж.
Keywords: лабораторний практикум; комп'ютерні мережі; комп'ютерна інженерія; операційні системи; технологія Проксі-сервер; віртуальні приватні мережі; технологія IPSec; бездротові мережі; MPLS L3VPN; MPLS L2VPN; статична маршрутизація; динамічна маршрутизація