Безпека особистості у надзвичайних ситуаціях в макросоціальному середовищі - Євтушенко, Наталія Сергіївна; Артюхов, Денис Валерійович; Слівна, Дар'я Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Кожна людина має різну реакцію на ту чи іншу ситуацію,тому реакція на стихійні лиха чи інші катастрофи також різна. Раціональність дій людини повністю залежить від психологічного стану самої особи, в той час як він залежить від великої кількості факторів, таких як небезпечність того, що сталося, кількість можливих постраждалих чи навіть тривалість події.
Keywords: екстремальні ситуації; емоційні реакції; натовп; паніка