Исследование процесса мокрого улавливания пыли в роторном вихревом аппарате - Питак, Инна Вячеславовна (НТУ "ХПИ", 2010)
Охорона навколишнього середовища стала одним з пріоритетних напрямів розвитку та забезпечення екологічної безпеки України. Захист повітряного басейну від промислових викидів є складним процесом, який пов'язаний с постійною зміною технологій різних галузей промисловості, а також і вдосконалення технічних засобів очищення шкідливих викидів від промислових підприємств.

The protection of a surrounding medium became one of priority directions of a development and maintenance of ecological safety of Ukraine. The guard of air basin from industrial ejections is composite process, bound with stationary values by change of technologies of different industries, together with perfecting of means of clearing of harmful ejections from the industrial enterprises.
Keywords: промышленные выбросы; мокрая очистка газов; мокрые пылеуловители; центробежный механизм; инерционный механизм