Спосіб заправки автомобілів природним газом - Фесенко, Юрій Леонідович; Фик, Ілля Михайлович; Шендрик, Олексій Михайлович (ДП "Український інститут промислової власності", 2008)
Спосіб заправки автомобілів природним газом, що включає сепарацію газу, його компримування та охолодження, очищення адсорбцією, акумулювання, редукування та розподіл, який відрізняться тим, що підготовку газу проводять за рахунок термобаричної стабілізації природного газу при високих тисках (понад 20МПа), а для наповнення шлейфу-газопроводу, вилучення вологи та компримування газу використовується пластова енергія газу, причому шлейф-газопровід використовують одночасно для транспортування, підготовки та акумуляції газу.
Keywords: патент; корисна модель; газ природний; очищення від вологи; тиск пластовий; термодинамічне розширення