Автоматика протиаварійного управління електроенергетичних систем - Сокол, Євген Іванович; Сендерович, Геннадій Аркадійович; Гриб, Олег Герасимович; Запорожець, А. О.; Дяченко, Олександр Васильович; Самойленко, І. О.; Скопенко, В. В.; Карпалюк, Ігор Тимофійович; Швець, Сергій Вікторович; Черкашенко, Михайло Володимирович; Старенький, Віктор Петрович; Захаренко, Наталя Сергіївна; et al. (ФОП Бровін О. В., 2020)
У даному підручнику розглянуті фізичні основи функціонування, методи реалізації і побудова пристроїв автоматики протиаварійного управління електроенергетичних систем. Розглянуті питання пов'язані з автоматикою повторного включення, частотного розвантаження. Знайшли відображення питання запобігання неприпустимих змін режимних параметрів, зокрема, автоматики запобігання порушення стійкості та автоматики ліквідації асинхронного режиму роботи. Підручник призначений для студентів вищих навчальних закладів спеціальності електроенергетика, елетротехніка та електромеханіка, що спеціалізуються в області автоматизації електроенергетичних систем.
Keywords: підручник; енергетичні системи; енергетика; протиаварійне управління; пристрої автоматики; резервування