Аналіз показників якості інформаційно-вимірювальних систем - Грабовський, О. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглядаються показники якості у загальній моделі життєвого циклу інформаційно-вимірювальної системи в цілому та її окремих компонентів. Показано, що показники повинні визначатися в технічному завданні згідно до діючих стандартів. Зроблено акцент на тому, що показники якості на кожному етапі життєвого циклу є комплексними показниками, які складаються з відповідних показників технічних і програмних засобів та рішень.

Considered quality in the general model of the lifecycle of information-measuring system. Gives figures for the whole system and the performance of individual components. It is shown that the indicators should be defined in the terms of reference under the currentregulations. Emphasis on the fact that the qualityat every stage of the life cycle are complex indicators. It is shown that they are composed of indicators of hardware and software tools and solutions.
Keywords: моніторинг; цикл життєвий; методологія; information-measuring system; quality indicators; monitoring; life cycle