Розробка складів матеріалів для футеровки пічних вагонеток тунельних печей - Чурілова, Ю. В.; Щукіна, Людмила Павлівна; Томах, Б. Ю. (НТУ "ХПІ", 2006)
Стаття присвячена розробці складів матеріалів для футеровки пічних вагонеток тунельних печей. Досліджено властивості матеріалів для виготовлення бортових каменів пічних вагонеток в залежності від складу шихт та зв’язуючих компонентів. Проаналізовано фазовий склад матеріалів та рекомендовано склади для подальшого впровадження у виробництво.

The elaborations of compositons of lining materials for trolley of tunnel furnace are given in this paper. The properties of materials are researched. Phase compositions of given material is analyzed. The optimal compositions are recommended for application into production.
Keywords: керамічна цегла; футеровочні матеріали; термомеханічні властивості; базові шихти; зв’язуючі компоненти; бортові камені