Раціональні параметри теплоносія від джерела у системі теплопостачання з урахуванням фактичних характеристик обладнання - Ганжа, Антон Миколайович; Підкопай, Вікторія Миколаївна; Нємцев, Едуард Миколайович (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", 2017)
Економія теплової енергії на джерелах та об'єктах її кінцевого споживання є одним із способів енергозбереження. Актуальною задачею є вибір найефективнішого з методів регулювання відпустку теплоти. Розроблені методи та засоби вибору раціональних параметрів теплоносія при відпуску теплоти від джерела враховують реальні характеристики обладнання елементів системи теплопостачання та їх взаємний вплив. Поставлено та розв'язано задачу мінімізації витрат коштів на природний газ та електроенергію з метою забезпечення необхідних параметрів повітря у приміщеннях споживачів у всьому діапазоні зміни температури зовнішнього повітря у опалювальному сезоні. Побудовано раціональний закон регулювання температури теплоносія при раціональній її витраті.

The economy heating energy at sources and objects of its final consumption is one of the energy saving ways. The actual task is selecting the most effective method for regulating heat tempering. The developed methods and means of rational parameters choosing of the heater-transfer agent when heat tempering from the source take into account the equipment objective parameters of elements of the heat supply system and their interference. The task to minimize the consumption of means for natural gas and electrical energy in order to provide the required air parameters in the consumers premises in the entire range of outdoor air temperature changes in the heating season are assigned and solved. The temperature rational law regulation of the heater-transfer agent at its rational consumption is building.
Heater-transfer agent objective parameters in heat supply system with account of equipment actual characteristics
Keywords: теплопостачання; обладнання; енергоефективність; опалення будівель; теплова енергія; енергозбереження; heat supply; equipment; consumer; regulation; minimization; energy efficiency