Інтенсифікація відновлення зношених деталей озброєння та військової техніки електролітичними сплавами феруму - Каракуркчі, Ганна Володимирівна; Щокін, В. М.; Єрмоленко, Ірина Юріївна; Ведь, Марина Віталіївна; Сахненко, Микола Дмитрович (Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2014)
Обґрунтовано доцільність використання електролітичних сплавів феруму з тугоплавкими металами (Mo і W) для відновлення зношених поверхонь деталей ОВТ під час проведення ремонтних робіт. Встановлено, що запропоновані гальванічні сплави мають підвищені фізико-механічні та корозійно-електрохімічні властивості й можуть застосовуватись для інтенсифікації процесів відновлення і зміцнення зношених поверхонь.

The appropriateness utilization of electrolytic iron alloys with high-melting metals (Mo and W) for worn surfaces of arms and equipment restoring during repairs was established. It was shown the enhanced physical, mechanical and corrosionelectrochemical properties of designed alloys which can be used to intensify the processes of restoring, strengthening and protection of steel and cast iron parts and machine components.
Intensification of ame restore worn parts by electrolytic ferrum alloys
Keywords: ремонт; виробництво ремонтне; залізнення електролітичне; покриття гальванічні; метали тугоплавкі; repair; repair manufacture; electrolytic ironing; iron alloys electroplating