Облік і оподаткування діяльності малих підприємств - Мелень, Олена Валентинівна (My University, 2023)
Розвиток та ефективне господарювання малих підприємств є перспективними напрямами сучасних економічних перетворень в Україні, які першочергово базуються на створенні механізму державної підтримки та відповідної ринкової інфраструктури. Метою дисципліни «Облік і оподаткування малих підприємств» є формування знань і навичок студентів щодо організації та створення методології ведення бухгалтерського і податкового обліку господарчої діяльності суб'єктів малого підприємництва – фізичних і юридичних осіб. Предметом навчальної дисципліни є організаційні основи обліку і оподаткування діяльності малих підприємств. Метою викладання навчальної дисципліни «Облік і оподаткування малих підприємств» є формування знань і навичок студентів щодо організації діяльності суб'єктів малого та середнього підприємництва – фізичних і юридичних осіб, а також побудови бухгалтерського обліку та системи оподаткування на малих підприємствах. Завданням навчальної дисципліни є: вивчення організаційних основ діяльності малого підприємництва – юридичних та фізичних осіб; ведення бухгалтерського та податкового обліку на підприємствах малого і середнього бізнесу відповідно до вимог НП(С)БО та ПКУ.
Keywords: конспект лекцій; підприємницька діяльність; економічна діяльність; грошові кошти; власний капітал; оборотні активи; трудові відносини; банківська справа; необоротні активи; фінансова діяльність