Моделювання процесу високошвидкiсного рiзання на базi незалежного підходу Лагранжа-Ейлера - Хавін, Валерій Львович; Автономова, Людмила Володимирівна; Марусенко, Світлана Іванівна (НТУ "ХПІ", 2014)
Розглянуто рішення зв'язаної динамічної термопружнопластичної контактної задачі взаємодії ріжучого інструменту і матеріалу, що обробляється, на основі методу скінченних елементів у формулюванні незалежного підходу Лагража-Ейлера (АLЕ). Чисельну реалізацію проведено методом скінчених елементів за допомогою пакету ABAQUS/Explisit.

The coupled dynamic thermal elastoplastic contact problem of cutting tool - processed material interaction is solved by the finite element method (FEM). The Lagrange-Euler (AEA) arbitrary approach is utilized. The numerical implementation is carried out by the FEM using the ABAQUS / Explicit software.
Modelling the high-speed cutting process on the basis of the Lagrange-Euler arbitrary approach
Keywords: математичне моделювання; термопружнопластична контактна задача; процес різання; скінчений елемент; mathematical modeling; thermal elastoplastic contact problem; cutting process; final element modelling