Визначення розподілу питомих пробігів приватних автомобілів для оптимізації ємності батарей гібридних транспортних засобів - Сітовський, О. П.; Кашуба, А. М. (НТУ "ХПІ", 2014)
Проведено експериментальні дослідження режимів руху та відстані разових поїздок на автомобілях приватного користування у м. Луцьк. Узагальнено отримані експериментальні значення та визначено основні типи розподілу пробігів. Визначено відсотковий розподіл величин пробігів по експерименту і встановлено значущі, для автомобілів з гібридною силовою установкою, величини разових пробігів. Встановлено, що ємність накопичувачів енергії, при проектуванні серійних автомобілів, в більшості випадків має забезпечувати до 30 км. пробігу.

We conducted a experimental research of modes of motion and distance of disposable trips by private car in Lutsk. Summarizes obtained experimental values and identified main types of distribution mileage. Are determined percentage distribution values of mileage on main experiment and found for automobiles with hybrid propulsion system the value of disposable mileage
Determination of the distribution specific run quotient of the cars for optimization of the capacities batteries hybrid transport facilities
Keywords: ємність; LiFePO4 батареї; пробіг; разова поїздка; capacity; LiFePO4 batteries; distribution; mileage; single trip