Особливості праці менеджера на інноваційному підприємстві - Погорєлов, Микола Іванович; Погорєлов, Сергій Миколайович (НТУ "ХПІ", 2012)
У пошуках консенсусу важливо, аби люди мали можливість виражати свої думки, вислуховувати один одного і знаходити загальне нестандартне рішення. Саме до цього прагне інноваційний менеджер. Він досліджує зовнішнє середовище, і його не потрібно стимулювати для того, щоб виступити ініціатором нововведення.

It is important in search of consensus, that people had the opportunity to express the opinions, hearken to each other and find a common non-standard decision. An innovative manager aims exactly to it. He investigates an external environment, and he does not need to be stimulated in an order to come forward as an initiator of innovation.
Keywords: інноваційний менеджмент; соціотипи; інноваційні здібності; управлінські команди; стимулюючі групи; innovative; manager; innovation; external environment