Напрями трансформації системи управління потенціалом території з урахуванням вимог еколого-економічної безпеки - Грищенко, В. Ф.; Грищенко, І. Ф. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті визначено сутність і зміст понять «експортно-імпортний потенціал території», «управління експортно-імпортним потенціалом території». Досліджено фактори прояву еколого-економічних загроз і небезпек в управлінні експортно-імпортним потенціалом території. Проведено аналіз напрямів урахування вимог національної еколого-економічної безпеки в управлінні експортно-імпортним потенціалом території.

Scope and content of the concepts of "the territorial export-import potential", "the territorial export-import potential management" is defined in the article. Factors manifestation of ecological and economic threats and dangers in the management of export-import potential of the territory are studied. Analysis of trends taking into account the requirements of national environmental and economic security in the management of export-import potential of the territory are held.
Keywords: експортно-імпортний потенціал; еколого-економічна безпека; організаційно-економічний механізм; управління; регіон