Спосіб імітації некогерентно розсіяного іоносферою сигналу - Бєлозьоров, Дмитрій Петрович; Рогожкін, Євген Васильович; Скворцов, Тарас Олександрович; Фисун, Андрій Васильович (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
Корисна модель відноситься до радіолокації, зокрема до радіолокаційних вимірювань статистичних характеристик іоносферних сигналів з використанням метода некогерентного розсіяння (HP) радіохвиль. Відомо, що для отримання достовірної інформації про параметри іоносферного середовища, коли використовуються радіолокатори, необхідно вирішувати задачі контролю та експериментальної перевірки точності вимірювань параметрів HP сигналу, калібрувати прийомну систему, перевіряти стан системи обробки та проводити інші операції по підготовці апаратури. Крім того, при розробці нових алгоритмів обробки сигналів необхідно експериментально оцінювати їх ефективність.
Keywords: патент; корисна модель; генератори сигналів; амплітудно-частотні характеристики; радіолокаційні вимірювання; імпульси