Зав’ялов, Володимир ЛеонідовичКостюк, Володимир СтепановичБодров, Віктор СеменовичКостюк, Євгеній ВолодимировичМисюра, Тарас ГригоровичЗапорожець, Юлія ВладиславівнаПопова, Наталія Вікторівна2016-09-072016-09-072016Удосконалення технології виробництва гірких настоянок за допомогою математико-статистичних методів досліджень / В. Л. Зав’ялов [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях = Bulletin of National Technical University "KhPI" : coll. of sci. papers. Ser. : New solutions in modern technologies. – Харків : НТУ "ХПІ" , 2016. – № 18 (1190). – С. 30-38.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23054Викладено аналіз використання різних типів вібраційних приводів та наведено можливості їх застосування в апаратах і обладнанні для проведення процесів віброекстрагування сировини харчового призначення. Розглянуто витрати енергії на проведення процесу екстрагування із застосуванням електромеханічного кривошипно-шатунного та безшатунного ексцентрикового приводу.In the food industry to extract soluble substances from plant material used efficiently process vibroextractions using suitable devices of various designs. The aim of this report is to present the results of the analysis of a sufficiently large number of references on the vibration characteristics of drive systems extraction equipment.ukвібраційний приводколивальні процесивитрати енергіїамплітуда коливаньdrive vibrationworkspace oscillatory effectamplitudeУдосконалення технології виробництва гірких настоянок за допомогою математико-статистичних методів дослідженьFeatures of private extraction equipment with vibrational effect workspaceArticle10.20998/2413-4295.2016.18.05