Удосконалення технології виробництва гірких настоянок за допомогою математико-статистичних методів досліджень - Зав’ялов, Володимир Леонідович; Костюк, Володимир Степанович; Бодров, Віктор Семенович; Костюк, Євгеній Володимирович; Мисюра, Тарас Григорович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Попова, Наталія Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2016)
Викладено аналіз використання різних типів вібраційних приводів та наведено можливості їх застосування в апаратах і обладнанні для проведення процесів віброекстрагування сировини харчового призначення. Розглянуто витрати енергії на проведення процесу екстрагування із застосуванням електромеханічного кривошипно-шатунного та безшатунного ексцентрикового приводу.

In the food industry to extract soluble substances from plant material used efficiently process vibroextractions using suitable devices of various designs. The aim of this report is to present the results of the analysis of a sufficiently large number of references on the vibration characteristics of drive systems extraction equipment.
Features of private extraction equipment with vibrational effect workspace
Keywords: вібраційний привод; коливальні процеси; витрати енергії; амплітуда коливань; drive vibration; workspace oscillatory effect; amplitude