Кластерний аналіз для управління міжрегіональними промисловими диспропорціями - Аксьонова, Ірина Вікторівна (Національний авіаційний університет, 2024)
В роботі показано використання кластерного аналізу для дослідження диспропорційного розвитку сфери промисловості в міжрегіональному розрізі. За результатами проведеного аналізу виділено однорідні групи регіонів України за ступенем розвитку промислової сфери, проаналізована кластерна міграція регіонів, окреслені диспропорції в розвитку промисловості країни, що надає змогу визначити основні напрями у формуванні та розвитку регіональних промислових систем.
Keywords: промисловість; кластеризація; кластери; диспропорційність; розвиток; регіон