Підвищення енергоефективності експлуатації абсорбційно-холодильних установок блоку вторинної конденсації агрегатів синтезу аміаку - Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Тошинський, Володимир Ілліч (НТУ "ХПІ", 2009)
В статті за результатами досліджень абсорбційно-холодильних установок (АХУ) агрегатів синтезу аміаку запропоноване більш ефективне енерготехнологічне оформлення АХУ, що забезпечує збільшення холодопродуктивності майже на 20% і стабілізацію температури вторинної конденсації на регламентному рівні.

The results of the research of the absorption refrigerator of ammonia synthesis aggregates made it possible to offer more effective powerand technological design of the absorption refrigerator, that provides the increase of cool productivity almost on 20% and the stabilization of temperature of the second condensations at regulation level.
Keywords: холодильні цикли; холодоагент; дефлегматор; абсорбер; ректифікація; циркуляційний компресор