Соціально-психологічні умови формування почуття відповідальності - Слєпцов, А. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Показано, що в основі кризи освіти лежить безвідповідальність її цілей, змісту і характеру вимогам постіндустріального етапу розвитку людської цивілізації. Подолання цієї кризи вимагає підготовки відповідальної особистості, що потребує формування та реалізації відповідної соціально-психологічної системи. Розглянуто філософські і психологічні аспекти самої цієї системи та її використання, що змінює характер буття людини і її професійної діяльності.

It is rotined that crisis of education irresponsibility of its aims is the basis of, maintenance and character to the requirements of the постиндустриального stage of development of human civilization. Overcoming of this crisis requires preparation of responsible personality which needs forming and realization of the proper social-psychological system. Philosophical and psychological aspects are considered this system and its use which changes character of life of man and its professional activity.
Social-psychological terms of forming of sense of responsibility
Keywords: соціальні системи; криза освіти; відповідальна особистість; управлінська відповідальність; міжособистісне спілкування; психологія відповідальності