Анализ принципов формирования облика комплексов основного вооружения танков - Оксенич, Н. В.; Долженко, И. Ю.; Комар, Ю. Е.; Мельник, С. А.; Беличенко, А. В. (НТУ "ХПИ", 2014)
Проведений критеріальний аналіз характеристик бронебійних оперених підкаліберних снарядів (БОПС) на базі апарату теорії розмірності та подібності дозволив визначити основні напрямки модернізації танкових гарматних комплексів, а також синтезувати накопичений досвід у сфері проектування таких об’єктів.

Lead criterion analysis of characteristics APFSDS cartridges on the basis of the device of the theory of dimension and similarity has allowed to determine the basic directions of modernization of tank gun complexes and also to synthesize the saved up experience in sphere of designing of such objects.
Analysis of principles of main tank armament appearance forming
Keywords: танкостроение; бронетанковая техника; танки; вооружение танка; танковый пушечный комплекс; огневая мощь