Бухгалтерський облік як підґрунтя стратегічного бюджетування - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (НТУ "ХПІ", 2018)
Трансформація економічних відносин, суттєвий вплив змін зовнішнього економічного середовища функціонування підприємства та необхідність їх урахування при плануванні діяльності зумовлюють пошук нових методів управління ресурсами підприємства. Одним із найбільш функціональних інструментів, що характеризуються розповсюдженою практикою застосування, є бюджетування. Бухгалтерський облік, як підґрунтя процесу бюджетування, стає дієвим інструментом забезпечення досягнення стратегічних цілей функціонування суб'єкта господарювання на основі оптимальної реалізації бюджетів, усунення причин виникнення відхилень, виявлення резервів не використаних можливостей та попередження негативного впливу факторів.
Keywords: бухгалтерський облік; бюджетування; стратегія; управління