Дослідження структурних змін в меламіноальдегідної смолі в процесі отримання і структурування - Лебедєв, Володимир Володимирович; Авраменко, Вячеслав Леонідович; Суров, Ю. М. (НТУ "ХПІ", 2006)
Стаття присвячена дослідженню процесу отримання структурованої меламіноформальдегідної смоли. Методом інфрачервоної спектроскопії визначені основні структурні зміни, які відбуваються в смолі на основних стадіях отримання. Досліджено вплив пластифікатору на структуру меламіноформальдегідної смоли.

The article is devoted to research of process of receipt of the structured melamineformaldehude resin. By the method of infra-red spectroscopy the structural changes which take place in resin on the basic stages of receipt is detected. Influence of plasticizer on the structure of melamineformaldehude resin is explored.
Keywords: інфрачервона спектроскопія; пластифікатор; фізико-механичні показники; меламін; формалін; поглинання