Венчурна діяльність промислового підприємства та внутрішньофірмова комерціалізація технологій на засадах інтрапренерства - Перерва, Петро Григорович; Маслак, Марія Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті викладено організаційно-економічні засади використання внутрішньофірмового підприємництва (інтрапренерства) для вирішення питання трансферу комерціалізації інтелектуально-інноваційних технологій, створених на даному підприємстві. Запропоновано методичні положення щодо створення організаційно-економічного механізму управління венчурною діяльністю та внутрішньо фірмовим трансфером інтелектуальних технологій на підприємствах машинобудівного комплексу.

The article describes the organizational-economic bases of use of corporate entrepreneurship (intrapreneurship) to address the issue of transfer commercialization of intellectual innovation technologies, established in the enterprise. Methodical provisions on creation of organizational-economic mechanism of management of venture activity and internal corporate transfer of intellectual technologies at the enterprises of machine-building complex.
Venture activity of the industrial enterprise and firm-level technology commercialization based on the principles of intrapreneurship
Keywords: трансфер внутрішньофірмовий; технології; діяльність венчурна; інтрапренерство; власність інтелектуальна; механізм економічний; форми організаційні; ефективність; intra-firm transfer; technology; venture capital activity; intellectual property; economic mechanism; organizational forms; effectiveness