Дослідження роботи сонячного адсорбційного холодильника на основі композитного сорбенту "силікагель/Na₂SO₄" - Коломієць, О. В.; Козлов, Я. М.; Сухий, К. М.; Сухий, М. П.; Бєляновська, О. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
Створено і досліджено адсорбційний холодильник на основі композитного сорбенту "силікагель/Na₂SO₄" з водяним акумулятором холоду. Регенерація адсорбенту здійснюється тільки за рахунок сонячної енергії. Середньодобова холодильна потужність склала 15,13 кВт, а холодильний коефіцієнт - 0,85. Протягом 14 годин в холодильній камері підтримується температура на рівні 3-9 ⁰С.

The adsorption refrigerator based on a composite sorbent "silica /Na₂SO₄" with water cold accumulator was developed and studied. Regeneration of the adsorbent is carried out only by means of solar energy. Daily average cooling power is 15,13 kW and cooling coefficient is 0,85. A temperature in the refrigerator compartment is maintained to be 3-9 ºC during 14 hours.
The study of the solar adsorption chiller based on a composite sorbent "silica /Na₂SO₄"
Keywords: енергоресурси; енергетика альтернативна; енергія сонячна; пара водяна; конденсатор; температура; регенерація; теплоємність; пластик полікарбонатний