До питання про можливість автоматизації процесу проектування та дослідження роботів-маніпуляторів. - Михайленко, В. Є.; Борщова, Т. О. (НТУ "ХПІ", 2005)
В статті запропоновано підхід до автоматизації процесу проектування роботів-маніпуляторів. Аргументується необхідність використання сучасних САПР для автоматизації процесу. Наведено класифікацію роботів-маніпуляторів, яку виконано з точки зору зручності автоматизації процесу проектування роботів.

The approach to robots and manipulators designing process automation is offered. The reason of use modern CAD/CAE/CAM software necessity for process automation is given. The robots classification executed from the view point of robots designing process automation is given
Keywords: розповсюдженість роботів; імітаційні технології; віртуальне виробництво; експертна система; параметри робота; сучасні САПР