Перспективы получения селективных лекарственных препаратов на основе наночастиц диоксида кремния - Николаенко, В. Н.; Семченко, Галина Дмитриевна (НТУ "ХПИ", 2007)
Представлено механізм використання золь-гель процесу для отримання наночасток SiО₂ як основи селективних лікарських препаратів. Показано, що введення в кремнеземистий гель колагенового компоненту сприяє утворенню гелевої композиції з нанорозмірними порами, що служить основою для отримання сотової матриці для конструювання селективних медикаментів.

The mechanism of use of sol-gel process for reception of nanoparticles SiО₂ as a basis of selective medicinal preparations has been given. It was shown, that the introduction of collagenous component in silica gel promotes formation of a gel composition with nanosize pores that is considered as a basis for reception of a cellular matrix for designing of selective medicines.
Keywords: лекарственные препараты; селективные лекарственные препараты; диоксид кремния; золь-гель метод