Удосконалення керування рухом візка кабельного крана за допомогою автоматичної системи керування - Григоров, Отто Володимирович; Окунь, Антон Олександрович (Одеський національний політехнічний університет, 2017)
Стаття присвячена розробці експериментальної моделі кабельного крана та дослідженню переміщення візка кабельного крана під дією власної ваги при застосуванні автоматичної системи керування, яка оперує масивом параметрів кривої провисання каната, в результаті чого вантаж на гнучкому підвісі переміщується на задану відстань.

The article is devoted to the development of an experimental model of a cable crane and to the investigation of the cable crane trolley movement under the influence of its own weight using an automatic control system that operates with an array of parameters of a sagging curve of a rope, as a result of which a cargo on a flexible suspension moves at a desired distance.
Keywords: система "візок-вантаж"; підйомно-транспортні машини; несучий канат; транспортування; cable crane; "carriage-cargo" system; control; lifting and transport machines; tracking cable