Методы аппаратурного спектрального анализа случайных сигналов - Харченко, Александра Леонидовна; Чмутова, Е. А.; Кунах, Т. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті наведений порівняльний аналіз відомих методів вимірювання оцінок спектральної щільності потужності випадкових сигналів (класичних и корреляційно-фільтрового), аналіз основ (структур, принципів) побудови відомих цифрових фільтрових аналізаторів спектру, обгрунтування напрямів, приватних завдань і методів досліджень.

This article covers known methods (classic and filter-correlation) of random signals spectral density measuring estimations comparative analysis, analysis of known digital filter spectrum analyzer construction basics (both structure and working principles), justification of research course, private tasks and research methods.
Keywords: спектральная плотность мощности; спектральные характеристики; фильтровый метод; корреляционно-фильтровый метод; корреляционная функция; преобразование Фурье; сравнительный анализ