Дивізія "Галичина" у військах СС - Пономаренко, Р. О. (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті детально розглядаються суперечливі моменти історії дивізії "Галичина", аналізуються найбільш поширені точки зору на це формування, визначається місце дивізії в системі військ СС.

In the article it is shown debated moments of division «Galizien» history. The most popular theories on the armed forces and its place in the military system of Waffen SS are analyzed.
Keywords: українська есесівська дивізія; бойовий шлях; українські націоналісти; Третій Рейх; галицька стрілецька дивізія СС