Динамические процессы в многопоточном редукторном приводе слябинга - Крот, П. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
Виконано аналіз обертальних коливань у нелінійній системі с зазорами багатопотокового редукторного приводу слябінгу. Досліджені перехідні параметричні резонанси в лінії приводу. Показано, що динамічні навантаження у зчепленнях залежать також від кутової відстані між центрами вхідних шестерень на вихідному зубчастому колесі.

An analysis is fulfilled of the parametric torsional oscillations in the nonlinear system with backlashes of the branched geared drive of slabbing. The transient parametric resonances are investigated in the drive train. It is shown that dynamic loads also depend on angular distance between the centers of input shafts on the output gear wheel.
Keywords: прокатные станы; линия привода; динамические нагрузки; вертикальные валки; зубчатые передачи; параметрические колебания