Дефекти виливків. Частина 2 - Костик, Катерина Олександрівна (My University, 2021)
Методичні вказівки призначені для студентів спеціальності 131 Прикладна механіка рівня бакалавра. Лабораторні роботи являють собою невеликі дослідження, що дозволяють студентам більш детально ознайомитися з основними дефектами третьої, четвертої і п'ятої групами і методами їх визначення, вивчити особливості освіти несплошностей в тілі виливки, включень і невідповідностей за структурою. Кожна лабораторна робота містить перелік матеріалів, короткий виклад теоретичних відомостей і методів дослідження, порядок виконання, що допомагає студентам правильно і осмислено виконати практичну частину роботи і зробити висновки. Мета методичних вказівок – допомогти студентам більш глибоко вивчити тему "Несплошності в тілі виливків" з дисципліни "Ливарні сплави та технології плавки", розвинути навички самостійної роботи та наукового дослідження. Крім основної мети, методичні вказівки спрямовані на розвиток інтересу до наукової діяльності, знайомство зі складною і різноманітною експериментальною технікою, що допоможе студентам в подальшому при виконанні дипломної роботи.
Keywords: методичні вказівки; класифікація тріщин; газові раковини; деформація; хімічні елементи