Економічна оцінка заходів по підвищенню ефективності технологічних інновацій - Долина, Ірина Володимирівна; Косенко, Андрій Васильович; Косенко, Олександра Петрівна (НТУ "ХПИ", 2006)
У статті розглянуті питання вдосконалювання методів оцінки ефективності створення й використання технологічних інновацій. Запропоновано методику, що враховує результативність і ефективність технологічних інновацій, а також фактор часу при розробці, впровадженні і використанні інновацій. Особлива увага приділена раннім стадіям життєвого циклу інновацій, зокрема, стадії науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт.

In clause questions of perfection of methods of an estimation of efficiency of creation and use of technological innovations are considered. The technique which is taking into account productivity and efficiency of technological innovations, and also the factor of time is offered by development, introduction and use of innovations. The special attention is given to early stages of life cycle of innovations, in particular, to a stage of research and developmental works.
Keywords: інновації; розвиток підприємства; показники ефективності; промислові підприємства