Становлення християнської етики та світогляду доби Київської Русі (літературні джерела питання) - Міщенко, Марина Миколаївна (Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка, 2013)
Становлення культури Київської Русі напряму пов’язане з формуванням цінностей та нового світогляду на основі християнських ідеалів. Про це свідчать літературні пам’ятки періоду Київської Русі, автори яких в своїх творах фіксують моральні принципи того часу та підкреслюють їх християнську основу. Актуальність їх дослідження пов’язана з вивченням витоків та засад сучасних моральних норм українського народу, причин втрати моральності і можливостей її відновлення (в тому числі і шляхом повернення до релігійно-моральних засад слов’ян доби середньовіччя, що дала історії культурні здобутки високого рівня).
Keywords: християнська етика; культура Київської Русі; етика любові; література Київської Русі