Екоупаковка як сучасний тренд у товарознавстві та логістиці - Білоцерківський, Олександр Борисович; Шапран, Євген Миколайович (ТзОВ "Фірма "Камула", 2026)
У роботі проведено аналіз сутності поняття «екологічна упаковка», запропоновано її авторське трактування, наведено характерні риси еко-упаковки, визначено її переваги та недоліки, розглянуто сучасні тренди на ринку пакування та зроблено висновки про переорієнтацію пакувальної галузі на екологічність, технологічні інновації та персоналізований підхід.

The paper analyzes the essence of the definition of “eco-friendly packaging” and proposes the author’s own interpretation of this term. The characteristic features of eco-packaging are identified, its advantages and disadvantages are outlined, current trends in the packaging market are examined, and conclusions are drawn regarding the reorientation of the packaging industry toward environmental sustainability, technological innovation, and a personalized approach.
Keywords: екологічна упаковка; поняття; переваги та недоліки; сучасні тренди; пакувальна галузь; eco-friendly packaging; definition; advantages and disadvantages; current trends; packaging industry