Філософський аналіз соціокультурного виміру електронної освіти в Китаї - Ван Дечжун (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) за спеціальністю В10 ‒ Філософія ‒ Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Харків, 2025. У дисертаційній роботі вирішується науково-прикладна задача ‒ філософський аналіз соціокультурного виміру електронної освіти в Китаї із наголосом на змінах, які відбуваються в культурі і соціумі. Об’єктом дослідження є електронна освіта в Китаї. Предметом дослідження є соціокультурний вимір електронної освіти в Китаї. Метою дисертаційної роботи є філософське осмислення соціокультурного виміру електронної форми освіти в Китаї за умов формування нової культури цифрового характеру. Dissertation for the degree of Doctor of Philosophy (PhD) in specialty В10 -Philosophy ‒ National Technical University “Kharkiv Polytechnic Institute”, Kharkiv, 2025. The dissertation solves a scientific and applied problem-a philosophical analysis of the sociocultural dimension of Electronic Education in China with an emphasis on the changes taking place in culture and society. The object of research is e-learning in China. The subject of the study is the sociocultural dimension of e-learning in China. The purpose of the dissertation is to philosophically comprehend the socio-cultural dimension of e-learning in China in the context of the formation of a new digital culture.
A philosophical analysis of the sociocultural dimension of Electronic Education in China
Keywords: електронна освіта Китаю; китайська філософія; філософія освіти; китаїстика; Конфуціанство; цифрова культура; культурні техніки; Інтернет-соціалізація; медіа-соціалізація; віртуальна соціалізація; техніка; Electronic Education; E-learning in China; Chinese philosophy; philosophy of education; Chinese studies; Confucianism; digital culture; cultural techniques; Internet socialization; media socialization; virtual socialization; technique