Управління бізнес-процесами на засадах комплаєнс-контролю - Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Український державний університет науки і технологій, 2026)
У статті розкрито теоретико-методологічні засади управління бізнес-процесами на основі комплаєнс-контролю. Обґрунтовано необхідність інтеграції процесного та ризик-орієнтованого підходів у системі корпоративного управління. Визначено етапи впровадження комплаєнс-орієнтованої моделі управління, охарактеризовано інструменти оцінювання ризиків і механізми організаційного забезпечення. Доведено, що комплаєнс-контроль виступає важливим чинником підвищення ефективності, прозорості та конкурентоспроможності підприємства.

The report reveals the theoretical and methodological principles of business process management based on compliance control. The need to integrate process and risk-oriented approaches in the corporate governance system is substantiated. The stages of implementing a compliance-oriented management model are determined, risk assessment tools and organizational support mechanisms are characterized. It is proven that compliance control is an important factor in increasing the efficiency, transparency and competitiveness of the enterprise.
Business process management on the basis of compliance control
Keywords: бізнес-процеси; комплаєнс-контроль; внутрішній контроль; регуляторні ризики; цифровізація управління; business processes; compliance control; internal control; regulatory risks; digitalization of management