Критерії психологічного здоров’я особистості - Підбуцька, Ніна Вікторівна; Курявська, Олена Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті послідовно розглянуті різні підходи до вивчення психологічного здоров’я, на основі проаналізованої літератури визначені критерії психологічно здорової особистості та розкрито необхідність психологічного здоров’я як невід’ємної складової особистісного розвитку

In the article are consistently considered different going near the study of psychological health. On the basis of analysis of literature criteria are certain psychologically to healthy personality. The necessity of psychological health is exposed as by the inalienable constituent of personality development
Criteria of psychological health of personality
Keywords: психічні умови; психічна діяльність; позитивне самосприйняття; духовний ріст; самореалізація; поведінка людини